"To restauracja mistrza Włoch Europy Valerio Valle. Wiele miesięcy przygotowań i w końcu otwieramy miejsce, w którym możemy spróbować autentyczną, włoską pizzę" - mówi Sergiusz Urbaniak, założyciel Tutti Santi.
Tutti Santi funkcjonuje na rynku już od 12 lat i działa w wielu miastach w Polsce - "robimy to z ideą przenoszenia najlepszej, włoskiej tradycji kulinarnej do Polski" - mówi Sergiusz Urbaniak, założyciel Tutti Santi.
Co ją wyróżnia? Przede wszystkim prawdziwa pasja do tworzenia pizzy z duszą: "wyróżnia nas przede wszystkim to, że jest to projekt mistrza Włoch w pizzy klasycznej. Robimy pizzę klasyczną według receptury Valerio Valle, używamy najlepszych włoskich składników, począwszy od mąki, która przyjeżdża do nas bezpośrednio z Parmy. (...) To co jest jeszcze istotną cechą naszej pizzy, to to, że jest lekkostrawna dzięki odpowiedniej recepturze i doborze składników" - dodaje Sergiusz Urbaniak, założyciel Tutti Santi.
Valerio Valle mówił między innymi o sekrecie pizzy: "ciasto na naszą pizzę dojrzewa od 48 do 72 godzin i jest wypiekane w piecu od 350 do 360 stopni, co ma wpływ na to, że pizza jest potem lekkostrawna. (...) Wszyscy myślą, że to jest jeden magiczny składnik, ale na to ma wpływ wiele rzeczy: czas, temperatura, dojrzewanie, składniki i oczywiście pasja" - mówi Valerio Valle, Mistrz Włoch i Europy w pizzy klasycznej.
Więcej w materiale filmowym:
-- artykuł promocyjny--
ŁN
Napisz komentarz
Komentarze