Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Pokaż serce i wylicytuj wigilijną wieczerzę przygotowaną przez szefów kuchni!

Elbląski Klub Szefów Kuchni ogłosił licytację wigilijnej wieczerzy, pieniądze z licytacji kucharze chcą przeznaczyć na operację Pani Aleksandry z Elbląga - cukierniczki , właścicielki firmy "Torty robione nocą".

Autor: fot. Elbląski Klub Szefów Kuchni/Facebook

 

W tym roku w ramach świątecznej pomocy Elbląski Klub Szefów Kuchni postanowił przygotować i wystawić na licytację wieczerzę wigilijną dla rodziny 6-10 osobowej.  W skład przygotowanej kolacji wigilijnej wejdzie klasyczne 12 dań i bonusy,, będą  to potrawy przygotowane przez następujących członków klubu  EKSK:

1. Remi Jasiński  - śledź korzenny 
2. Michał Denesiuk "Bulwar" w Jerutkach SS Bulwar  - słodki box świąteczny( brukowiec mazurski - mazurski piernik świąteczny, kuch z kiezą - drożdżak z twarogiem, makowiec i ciastka owsiane z żurawiną) 
3. Szymon Słomkowski Strzechówka Krynica Morska -  pierogi z kapustą i grzybami  
4. Bartosz Majchrzak Amore mio restauracja Pizza i Grill  -  zupa grzybowa 
5. Wojciech Rabiega Radisson Blu Hotel, Gdansk  - sałatka jarzynowa
6. Michał Książek Restauracja Przy Bramie - sandacz duszony w warzywach
7. Tomasz Kusy Restauracja NOVA Paslek  - bigos jarski 
8. Marta Makowska Restauracja Złote Jajo - kutia świąteczna 
9. Łukasz Szczęsnowicz Folwark Żuławski - ryba po grecku 
10. Mariusz Tomasz Kuś Manufaktura Mistrza M.  - kulebiak
11. Aga Robaczek Tamago Sushi Bar - rolada ze szczupaka w galarecie
12. Grzegorz Archacki Strzechówka Krynica Morska -  klasyczny karp smażony
13. Gabriela Stolarowicz - rolada z sandacza z sosem tatarskim  
14. Robert Zochowski -  barszcz czerwony z uszkami
15. Krzysztof Kowalczyk Willa Piękny Widok  - pstrąg w zalewie octowej

W te święta możesz zaoszczędzić sobie pracy przy sporządzaniu wigilijnych dań, podjąć gości wieczerzą wigilijną przygotowaną przez jednych z najlepszych kucharzy w województwie, a przy okazji dać dar świątecznej pomocy potrzebującej osobie. Pomagamy pani Aleksandrze Elbląskiej cukierniczce właścicielce firmy Cukiernia Torty Robione Nocą, która zbiera pieniądze na operację, która wspomoże jej leczenie w ciężkiej i dotkliwej chorobie, którą przechodzi.. Przez lata osładzała  nasze życie wspaniałymi tortami, teraz my osłodźmy jej święta i pomóżmy jej w zbiórce pieniędzy.

i informuje Elbląski Klub Szefów Kuchni.

Jak pomóc?

LICYTUJCIE CHARYTATYWNĄ WIECZERZĘ WIGILIJNĄ PRZYGOTOWANĄ PRZEZ 15 KUCHARZY I SZEFÓW KUCHNI #EKSK.

Licytacja trwa od 7.12 do 22.12.2020 do 24.00. Licytujemy pod postem przebijając minimum co 10zł. Zaczynamy od 300zł.

Osoba która wygra aukcję, po wpłaceniu pieniędzy na konto zbiórki i okazaniu dowodu wpłaty  będzie mogła odebrać wszystkie dania w Amore mio restauracja Pizza i Grill u szefa Bartosza Majchrzaka w dniu 23.12.2020 po godzinie 15.00

Licytacja odbywa się w komentarzach pod postem na stronie Elbląskiego Klubu Szefów Kuchni:

Łukasz Nosarzewski


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

Reklama
Reklama