W tym roku w ramach świątecznej pomocy Elbląski Klub Szefów Kuchni postanowił przygotować i wystawić na licytację wieczerzę wigilijną dla rodziny 6-10 osobowej. W skład przygotowanej kolacji wigilijnej wejdzie klasyczne 12 dań i bonusy,, będą to potrawy przygotowane przez następujących członków klubu EKSK:
1. Remi Jasiński - śledź korzenny
2. Michał Denesiuk "Bulwar" w Jerutkach SS Bulwar - słodki box świąteczny( brukowiec mazurski - mazurski piernik świąteczny, kuch z kiezą - drożdżak z twarogiem, makowiec i ciastka owsiane z żurawiną)
3. Szymon Słomkowski Strzechówka Krynica Morska - pierogi z kapustą i grzybami
4. Bartosz Majchrzak Amore mio restauracja Pizza i Grill - zupa grzybowa
5. Wojciech Rabiega Radisson Blu Hotel, Gdansk - sałatka jarzynowa
6. Michał Książek Restauracja Przy Bramie - sandacz duszony w warzywach
7. Tomasz Kusy Restauracja NOVA Paslek - bigos jarski
8. Marta Makowska Restauracja Złote Jajo - kutia świąteczna
9. Łukasz Szczęsnowicz Folwark Żuławski - ryba po grecku
10. Mariusz Tomasz Kuś Manufaktura Mistrza M. - kulebiak
11. Aga Robaczek Tamago Sushi Bar - rolada ze szczupaka w galarecie
12. Grzegorz Archacki Strzechówka Krynica Morska - klasyczny karp smażony
13. Gabriela Stolarowicz - rolada z sandacza z sosem tatarskim
14. Robert Zochowski - barszcz czerwony z uszkami
15. Krzysztof Kowalczyk Willa Piękny Widok - pstrąg w zalewie octowej
W te święta możesz zaoszczędzić sobie pracy przy sporządzaniu wigilijnych dań, podjąć gości wieczerzą wigilijną przygotowaną przez jednych z najlepszych kucharzy w województwie, a przy okazji dać dar świątecznej pomocy potrzebującej osobie. Pomagamy pani Aleksandrze Elbląskiej cukierniczce właścicielce firmy Cukiernia Torty Robione Nocą, która zbiera pieniądze na operację, która wspomoże jej leczenie w ciężkiej i dotkliwej chorobie, którą przechodzi.. Przez lata osładzała nasze życie wspaniałymi tortami, teraz my osłodźmy jej święta i pomóżmy jej w zbiórce pieniędzy.
i informuje Elbląski Klub Szefów Kuchni.
Jak pomóc?
LICYTUJCIE CHARYTATYWNĄ WIECZERZĘ WIGILIJNĄ PRZYGOTOWANĄ PRZEZ 15 KUCHARZY I SZEFÓW KUCHNI #EKSK.
Licytacja trwa od 7.12 do 22.12.2020 do 24.00. Licytujemy pod postem przebijając minimum co 10zł. Zaczynamy od 300zł.
Osoba która wygra aukcję, po wpłaceniu pieniędzy na konto zbiórki i okazaniu dowodu wpłaty będzie mogła odebrać wszystkie dania w Amore mio restauracja Pizza i Grill u szefa Bartosza Majchrzaka w dniu 23.12.2020 po godzinie 15.00
Licytacja odbywa się w komentarzach pod postem na stronie Elbląskiego Klubu Szefów Kuchni:
Łukasz Nosarzewski
Napisz komentarz
Komentarze