Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama https://www.cmentarz.elblag.pl/

Jedzenie pączków jest zakorzenione w kulturze

Polski klasyk – nadziany marmoladą różaną, oblany lukrem i posypany skórką pomarańczową. Taki pączek, puszysty i lekki jak piórko, ma wielu swoich zwolenników, nie tylko od święta.
Kliknij aby odtworzyć

 Z okazji Tłustego Czwartku cukierniczka Małgorzata Wiśniewska opowie jak przygotować pyszną i dobrze nadzianą kulkę z ciasta drożdżowego, przypomni, skąd wzięła się tradycja jedzenia pączków, a także, dlaczego pączki stały się słodkim deserem? – Pierwotnie, była to słona przekąska. 


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

Reklama
Reklama
KOMENTARZE
Reklama