Organizacja Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa podaje, że na świecie co roku marnowanych jest 1 mld 300 mln ton żywności nadającej się do spożycia. Dane dotyczące Polski mówią o 5 mln ton żywności, z czego około 60 proc. marnuje statystyczny Polak. A co zrobić, by wyeliminować marnowanie żywności? – na ten temat rozmawiamy z Teresą Bocheńską prezes elbląskiego banku żywności. Poza tym mówimy także o jadłodzielniach oraz o idei zero waste.
Marnujemy mniej jedzenia
- Z najnowszych badań wynika, że marnujemy mniej jedzenia - mówi Teresa Bocheńska prezes elbląskiego banku żywności, która jest gościem podcastu "Kilka pytań".
- 20.10.2022 08:30

Reklama


![Do Elbląga wróciły łyżwiarskie czwartki [WIDEO] Do Elbląga wróciły łyżwiarskie czwartki [WIDEO]](https://static2.expresselblag.pl/data/articles/sm-4x3-do-elblaga-wrocily-lyzwiarskie-czwartki-wideo-1765470349.jpg)





![Jarmark Bożonarodzeniowy w Elblągu. Co się będzie działo? [PROGRAM] Jarmark Bożonarodzeniowy w Elblągu. Co się będzie działo? [PROGRAM]](https://static2.expresselblag.pl/data/articles/sm-4x3-jarmark-bozonarodzeniowy-w-elblagu-co-sie-bedzie-dzialo-program-1763919684.jpg)


Napisz komentarz
Komentarze