Szef kuchni, Tomasz Orzechowski, szczególnie poleca dania sezonowe. W karcie sezonowej znalazła się przystawka godna prawdziwego konesera dziczyzny – carpaccio z jelenia podane z jajkiem, parmezanem i oliwą truflową (23 zł). Dla ochłody w upalne dni czeka chłodnik na bazie maślanki, kefiru i jogurtu z ogórkiem i jajkiem (12 zł). Danie główne to gołąbki z leszcza podane z soczewicą i karmelizowanymi warzywami (33 zł). Brzmi smacznie? Zdecydowanie. Czy warto skusić się na kuchnię restauracji Dom Królów? My twierdzimy, że tak, ale sprawdźcie i oceńcie to sami.
Dom Królów to jedyna restauracja w regionie elbląskim, cztery lata z rzędu wyróżniona w polskiej edycji prestiżowego przewodnika gastronomicznego Gault & Millau. Specjalizuje się w kuchni europejskiej, stawiając akcent na wysoką jakość produktów i dbałość o szczegóły. Menu tworzą najlepsi w okolicy mistrzowie kuchni, z rąk których powstają oryginalne, piękne dla oka i wyszukane w smaku potrawy.
Serdecznie zapraszamy!
Restauracja Dom Królów
Ul. Stary Rynek 54-59, 82 – 300 Elbląg
tel. + 48 55 611 66 95
mob. + 48 606 115 531
e-mail: domkrolow@hotelelblag.eu
www.facebook.com/domkrolow
www.hotelelblag.eu
------- artykuł sponsorowany -------