Nie czekając na werdykt możemy już teraz spróbować dań z jesiennej karty sezonowej. Sezonowy zestaw rozpoczyna przystawka - pate z gęsiny. Delikatny, kremowy pasztet z gęsiej wątróbki podany jest z galaretką z czarnej porzeczki oraz gęstym sosem chutney z czerwonej cebuli, z dodatkiem cynamonu, kardamonu i śliwki, w towarzystwie chrupiącego tostu Melba (23 zł). Po przystawce czas na zupę. Dla smakoszy owoców morza szef kuchni przygotował wyjątkowy bulion rybny z włoszczyzną, w towarzystwie ośmiorniczki, krewetek i muli (19 zł). Główne danie to solidna porcja smażonego łososia, podanego z risotto z dodatkiem leśnych grzybów i sosu śmietanowo – kurkowego (44 zł). A na deser czeka przepyszne ciasto brownie z płynną czekoladą i śliwkami na wierzchu, postawione na musie winno-śliwkowym. Dla przełamania słodkiego smaku, dodatkiem do deseru jest sorbet mango-marakuja (16 zł). Co za pyszności! Nie zwlekaj i skuś się na niezwykłe smaki restauracji Dom Królów.
Restauracja Dom Królów
7:00 – 11:00 bufet śniadaniowy
12:00 – 23:00 zamówienia a’la carte
ul. Stary Rynek 54-59, 82 – 300 Elbląg
tel. + 48 55 611 66 95
mob. + 48 606 115 531
e-mail: [email protected]
www.facebook.com/domkrolow
www.hotelelblag.eu
------ artykuł sponsorowany ----